Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ιστιαίας & Β. Σποράδων
Κοιμήσεως Θεοτόκου Παπαμελετίου Σκοπέλου
Ιερός Ενοριακός Ναός

iera mitropoli xalkidos

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων

549990 444428005638779 316345349 na 
Προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια παράδοση κατηχητικού σχολείου η οποία ξεκινάει από την αρχή της ιερατικής θητείας του π. Χρήστου Ματσάτσου, ξεπερνώντας έτσι τα πενήντα- πέντε χρόνια.
Κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. σημαίνει η καμπάνα πέντε φορές (κα-τη-χη-τι-κό).
Ξεκινάμε με παιδιά της Α βαθμίδας (Δημοτικού σχολείου) αθλοπαιδιές στο προαύλιο του ναού παρέχοντας τα απαραίτητα (μπάλες, σκυτάλες, κιμωλίες κλπ.) ή ασχολούμαστε με χειροτεχνίες, επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική.
Στις 11:30 π.μ. γίνεται προσευχή και περνάμε στην ανάγνωση και  ερμηνεία αποσπασμάτων από τα ευαγγέλια. Τα παιδιά συμμετέχουν με ερωτήσεις και σχόλια.
Στις 12:00 μ.μ. η χορωδία συνοδεία αρμονίου, ψάλλει απολυτίκια, χριστιανικά τραγούδια, δοσμένα με έναν λίγο πιο σύγχρονο τρόπο.
Στις  12:30 μ.μ. γίνεται προσευχή και δίνονται  κεράσματα και μικροδωράκια  (όσο επιτρέπουν και τα οικονομικά μας). Αμέσως μετά ξεκινάμε την Β' βαθμίδα με τα παιδιά του Γυμνασίου.
Προσευχή, ανάγνωση κειμένου-μαθήματος, ερμηνεία, σχόλια, συζήτηση.
DSC 0011 EDaΠροσπαθούμε, με την ευλογία του επισκόπου μας και την χάρη του Θεού, με τους συνεργάτες μου,  να λειτουργήσουμε μια μουσική ομάδα νέων η οποία θα τροφοδοτήσει την κατήχηση με μουσικό υλικό Χριστιανικών τραγουδιών σε διασκευή, αλλά και νέων δικών μας, πάντα προς δόξα και έπαινο της αγίας μας Εκκλησίας. Θα οργανώσουμε πρώτα ο Θεός και την εορτή των  Χριστουγέννων και αυτή της λήξεως.